Golv

Jag hade tänkt ha ett golv med koniska plank rotända mot toppända sagt och gjort vi sågar ner alla granar så får vi se om det räcker ska dra iväg dem till sågen i Holma utanför Sankt Olof.

image14

image15

Den här boken som ofamnar en annan bok eller är det samma träd som återförenas?
Den ska vara kvar i vilket fall som helst.

rivningsdamm och brandrök...

kl. 04:23 pip slog jag klarvaket upp mina ögon, det var mörkt i rummet och det var mörkt utanför. Jag är Ola och Karins näst äldsta son. Jag har övernattat hemma hos mina föräldrar. i rummet intill ligger min syster och sover och i andra änden av huset sover "godsägarna" själva. Trots att min gode fader fortfarande sover så hör jag hur han drömmer om torpet. skogsaverkning, timmerstockar.
Jag är fylld av arbetslust... nåja, halvfylld då. Men det är bra terapi. Ett par timmar senare, som för mig tycks vara en evighet är vi på väg upp till torpet. när vi kommer dit så kastar sig pappa in, utan eftertanke och fruktan rakt in i det stinkande torpet och börjar riva, min gode moder sätter genast igång att tappert "påta" i "trädgården", hon får god hjälp av vår fyrbenta familjemedlem, Yster. Själv ser jag det som min stora uppgift att göra upp eld. Tyvärr är inte pyroman-genen så stark i mig så pappa får hjälpa mig innan jag får ett utbrott.
Timmarna flyger fram, och väggarna faller som dominobrickor. Vad mer kan man skriva? Vi river och jag kan inte för mitt liv förstå hur det skall kunna bli något av rucklet.
image10
image11
image12

Ett strävsamt par.

Emma och Nils Grenander utanför torpet.

image9

Alla hantverkarna på plats

Från halmtak till spåntak

image7

Så var det förr!

Vi var hälsade på en äldre släkting till den siste ägaren och fick kopiera lite gamla kort torpet har haft lite olika utseende

.image6

Kattlik

Söndagen den 13/1-08 son nummer två fick göra en insats vi rev bort den gammla styrolit isoleringen och spånplattorna som låg ovanpå jag berättar inte vad vi gjorde av det .Där hade tydligen varit ett tillhåll för ugglor, dom kan lämna mycket efter sig .Sen var det kattorna vi hittade ett 30-tal kattungar i olika stadier, det är märkligt att dom föder ungar på samma ställe när där redan fins en massa döda kisar. jag hoppas vi har fått bort allt och nu får det luftas ut.

image5

Start 2008

Nu har vi haft torpet i tre månader och verandan därhemma är nästan färdig. så vi kan börja på torpet Karin och jag började att riva innertaket skulle bort .Det var jättefina planker i taket. Något mögit som vi säger här.

image4

Varför?

Ola 51, Karin 46, fyra barn i åldrarna 27,25, 22 och minstingen 15. Färdigrenoverad bostad samt provat på att vara krögare efter att vi renoverat en gammal fd lanthandel.
Nu var det dax kände Ola och Karin var snabbt med på noterna. Ett gammalt fallfärdigt torp från 1850-talet som mäklarna rekomenderade att riva, för enligt dem var det ju bara de 5 tunnlanden som var något att ha.
Men det tyckte inte vi, allt går att renovera!

image1
image2

RSS 2.0